5 grunner til at boblebad + høyttalere = sant

Du lener deg tilbake i stillheten og lar varme bobler massere kroppen. Men plutselig blir kanskje stillheten litt vel … stille? Her er fem grunner til at ethvert boblebad burde ha en høyttaler i nærheten. 

Å nyte stillhet og ro i et varmt boblebad er deilig nok det – men tenk om du heller kunne slappet av til lyden av regn, fossefall eller fuglekvitter? Eller kanskje du bare er ute etter litt moro i boblebadet med favorittsangen din på full guffe? Uansett hvilken stemning du er ute etter vil en høyttaler laget spesielt med tanke på utendørs bruk være med på å underbygge riktig tone.

MSpa fører høyttalere fra HTX Sport. Her får du velge og vrake i lekre farger. Høyttalerne har over 17 timers spilletid for musikk, Bluetooth muligheter med NFC teknologi, AUX-inngang til telefoner uten Bluetooth og selvfølgelig et sprutsikkert deksel og en beskyttende kappe rundt hele høyttaleren. Høyttaleren er i høy kvalitet og lyden er ypperlig for utendørs bruk.

Usikker på hvordan en høyttaler kan være med på å heve boblebadopplevelsen? Her er 7 måter musikk gjør nettopp det.

1. Musikk gjør deg kreativ

Noen gang hatt behov for å finne løsningen på et problem? Eller kanskje du skal holde en tale snart, men så kommer du bare ikke på noe som helst å si. For å få fart på fantasien kan det være lurt å koble helt ut for en liten stund. Du vet hva de sier, det tar mye lenger tid å koke vann dersom du konstant stirrer på kjelen. Å løse en oppgave eller et problem tar også ofte lenger tid dersom du henger deg helt opp i det.

Len deg heller tilbake, ta deg et boblebad og skru på noen vakre toner. La musikken transportere deg til et annet sted, og før du vet ordet av det kan det hende fantasien blir vekket til live.

 2. Du blir mer avslappet av musikk

Dersom du allerede har investert i et boblebad vet du å sette pris på litt luksus og velvære. Likevel skal det så lite til før stress og mas kryper seg innpå deg igjen. I stillhetens ro finner slitsomme tanker deg lett. Ved å skru på litt bakgrunnsstøy eller kanskje en rolig spilleliste vil du stenge ute alt annet enn her og nå.

Er målet å nå en meditativ tilstand i boblebadet bør du fokusere på instrumental musikk. Sangtekster har en tendens til å gripe vår oppmerksomhet mer enn musikken i seg selv. Dersom du heller bare ønsker å slappe av har du kanskje noen favorittsanger som er rolige og behagelige. Sett på disse, nynn med og kjenn at skuldrene senkes og pannen glattes ut.

3. Tiden går fortere med musikk i bakgrunnen

Noen av oss har alltid mye på agendaen. Det skulle vært flere timer i døgnet, for dagen strekker rett og slett ikke til. Da kan det være vanskelig å sette av tid til seg selv, men det er nettopp disse menneskene som trenger denne egentiden aller mest.

Det kan virke stressende å skulle slappe av i snaue 30 minutter, og tiden snegler seg kanskje av gårde der man sitter i boblebadet og prøver å nyte livet. Det er for mange andre ting som venter på deg, og du vil bare komme i gang. Setter du på litt musikk, vil du lettere slappe av. Før du vet ordet av det har du fått koblet av litt. Hvem vet – kanskje finner du ut at egentid faktisk fortjener prioritering også?

4. Enhver fest må ha riktig musikk

Boblebadet er ikke kun til for ro i sjela – det kan faktisk være det perfekte midtpunktet for en real fest. Hagefest og grillfest blir desto bedre om sommeren dersom du har et boblebad i hagen. Vinterens afterski kommer også til å bli langt mer minneverdig dersom festlighetene kan avsluttes i et varmt boblebad omringet av kald vintersnø.

Er det noe alle vet, så er det at musikk er avgjørende for enhver fest. Er det du som skal arrangere, bør du lage en perfekt spilleliste for dine venner. Hva liker de og hva liker du? Har dere noen sanger som alltid spilles når dere møtes? Her er det bare å kjøre på med høyt volum og god stemning. Pass opp for naboklager!

5. Høyttalere trenger ikke bare spille musikk

Når du ligger og dupper i boblebadet ditt, kan du enten bruke anledningen til ro og fred, eller du kan multitaske dersom det er å foretrekke. En høyttaler spiller nemlig ikke bare musikk – den kan også brukes til å lytte til så mye annet.

Har du gått glipp av nyhetene, kan de spilles av mens du nyter tiden i boblebadet. Eller kanskje du har begynt å høre på en podcast? Da er dette et ypperlig tidspunkt for å komme frempå her. Leser du for lite bøker? I boblebadet blir papir raskt vått, men lydbøker kan du høre på uten problem.

Det finnes ikke mangler på grunner til at en høyttaler gjør seg svært godt til boblebadet ditt. Med HTX Sport sin høyttaler vil boblebadopplevelsen bli bedre enn aldri før.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.