Ofte stilte spørsmål

Boblebad

Kan boblebadet stå ute året rundt?

Mspa boblebad kan brukes selvom det er -10 grader! Men vi har noen modeller som er bedre egnet til vinterbruk enn andre, og de modellene vi anbefaler å bruke hele året er boblebadene i seriene Muse, Premium og Urban (2021-modeller) 

Vi anbefaler også sterkt å plassere Jackofoam /Jackopor plater under badet og et oppblåsbart isolasjonslokk på toppen av boblebadet (under glidelås/klipslokket), dette finner du under "tilbehør". Ved å gjøre følgende tiltak vil boblebadet holde bedre på varmen og i tillegg redusere strømforbruket.

Hvordan tapper jeg boblebadet for luft?

Når du skal tømme badet for luft må luft ventilen skrues av, flere av modellene har en kork på luft ventilen men dette er for å få luft inn til badet. Når du skal tappe badet for luft så må hele ventilen av.

Hvor lang tid tar det og varme opp vannet?

Boblebadet varmer opp vannet ca. 1-2 grader i timen. Når boblebadet har nådd f.eks 39 grader vil den holde innstilt temperatur og automatisk øke temperaturen om den skulle synke. Det er innebygget termostat og software i alle Mspa modeller som sørger for jevn og herlig badetempeeratur helt opptil 42 varmegrader.

Hvor mye strøm bruker badet?

Badet bruker ca. 150-250 kilowatt i måned, avhengig av bruk og utetemperaturen. Alle Mspa modeller er svært godt isolert. Bestiller du med oppblåsbart isolasjonslokk og Jackofoam/Jackopor underlag vil det bidra til redusert strømforbruk og varmetap.

Feilkode E0,E1,E2,E3 og E4

Når det kommer en feilkode i displayet anbefaler vi at dere prøver tiltakene som står til feilkoden du har. Som oftest skyldes feilkoden mangel på vedlikehold eller lav temperatur. Link til de forskjellige feilkodene finner du her: https://mspa.no/kundesenter/support-feilkoder/

Hvor mange liter rommer badene?

Badene våre holder 700-1100L avhengig av hvilken modell og størrelse du har.
Fire personers badene holder 700-800L og seks personers badene holder 930-1100L.

Hvorfor stopper boblefunksjonen plutselig opp?

Det er normalt. Boblebadet er designet slik at den vil skru seg etter å ha gått over en periode. Boblegeneratoren skrur seg av for å kjøle seg ned.

Hvordan underlag kan badet stå på?

Boblebadene kan plasseres på de fleste underlag som er jevne, ikke har noen skarpe kanter og tåler en vekt på ca. 1200kg.

Vi anbefaler sterkt å plassere boblebadet på Jackofoam/Jackopor underlag, dette er isolerende plater som vil føre til mindre varmetap, mindre strømforbruk og i tillegg gi et mykere underlag. Isolerende plater finner du under "tilbehør" på vår nettside.

Anbefaler dere å bruke rensemidler i vannet?

Ja vi anbefaler at man bruker rensemidler/vannkjemikalier i badet, vi har mange ulike varianter for vannkjemi. Anbefalte produkter for å eliminere bakterier og sikre god vannkvalitet er Oxybox kombinert med Sunwac 12.

Alle modeller som har en håndholdt kontroll kan det brukes klor i, dersom du har en modell med et grått, fastmontert display skal ikke klor benyttes. Klor på nevnt modell kan ødelegge varmeelementet og dette vil ikke bli dekket av garantien.

Om du har spørsmål angående vannkjemi er du hjertelig velkommen til å sende oss en epost: kundesenter@mspa.no

Komponentsvikt eller andre feil som skyldes dårlig vedlikehold vil ikke bli dekket av garantien.

Hvordan vedlikeholder jeg boblebadet?

Vedlikehold av Mspa boblebad starter først og fremst med god vannkvalitet og riktige verdier i vannet. Ved bruk av vannkjemi vil du forhindre bakterievekst og i tillegg forlenge tiden før vannet må byttes. 

Når boblebadet er tømt for vann anbefaler vi å spraye badet med SpaClean Spray og deretter vaske veggene og spa-gulvet med en Spa Hanske.  

Ukentlig vedlikehold anbefales og ved tømming av vann må filter-festene skrues av for å vaskes.

Om du har spørsmål om vedlikehold er du hjertelig velkommen til å sende oss en epost: Kundesenter@mspa.no

Komponentsvikt eller andre feil som skyldes dårlig vedlikehold vil ikke bli dekket av garantien.

 

Hvordan forhindrer jeg at det kommer partikler og smuss i boblebadet?

Bruk topplokket hver gang badet ikke blir tatt i bruk. Dette vil forhindre at det kommer uønsket smuss og rusk i badet.

Dersom du allerede har fått uønskede partikler eller lignende i vannet anbefaler vi å bruke en Leaf Skimmer.

Hvordan påvirker UV stråler materialene som badet er laget av?

Alle badene våre kommer med et glidelåslokk/beskyttelseslokk, som beskytter mot solstråler.

Men boblebadet kan bli deformert hvis lufttrykket er for høyt på grunn av sterk varme og/eller solskinn, på sommeren er det derfor viktig at lufttrykket ikke blir for høyt. Ved å lese av fargekodene som sitter på manometeret kan du passe på at lufttrykket ikke blir for høyt, den hvite fargen på manometeret skal ikke være synlig. Ved å skru opp luftventilen som sitter på utsiden av boblebadet kan du tappe badet for luft om det skal være nødvendig.

Hvor mye vann skal boblebadet fylles med?

På innsiden av boblebadet kan du se to markører som henviser til hvor minimum og maksimum vann-nivå er.

OBS:
Når du fyller opp badet for første gang er det veldig viktig at du fyller over Minimum grensen og ikke går over maksimum grensen. Om dette ikke blir tatt hensyn til kan det forårsake at du får opp en feilkode.

Lager badene mye lyd?

Når badet er påslått, står i filtrering og varmemodus lager badet minimalt med lyd.
Når boblene skrus på vil du høre en lyd fra pumpen og vannet som bobler. Mspa er markedsledende leverandør og våre nyeste modeller har ett særdeles lavt støynivå under 70Db.

Hvor lang tid tar det å fylle badet med vann?

Fra 30-60 minutter tar det å fylle opp badet avhengig av hvor stor vannslange og hvor høyt vanntrykk du har. Pass på å følg nøye med når du fyller opp badet slik at du vet at alt blir satt opp ordentlig og bunnen på badet blir flat og jevn. Dersom bunnen ikke har jevnet seg helt ut etter vannpåfylling er det bare å vente, i noen tilfeller kan det ta et par måneder før bunnen er jevn.

Hvor lang levetid har et Mspa boblebad?

Det varierer veldig og forbrukeren har en stor påvirkning på levetiden til boblebadet, det er derfor viktig at vedlikehold blir uført jevnlig og på riktig måte når det kommer til bruk av vannkjemikalier, rensing av dyser, vasking av badet, og det å oppbevare boblebadet på en forsvarlig og ordentlig måte når det ikke blir tatt i bruk. Våre kunder har i snitt sine Mspa i et par år før de gjerne kjøper en ny modell. Mspa er et rimelig og godt alternativ til å ha boblebad.

Hvor mye luft skal badet fylles opp med?

På utsiden av boblebadet er det et manometer som forteller deg når det er nok luft i badet, når påfylling av luft skjer vil manometeret vise forskjellige farger. Den første fargen som er synlig er gul, etter en liten stund vil du kunne se grønn farge, når denne er synlig er det nok luft i boblebadet. Lufttrykket i boblebadet skal ikke være høyt ved oppblåsing, når boblebadet fylles med vann og vannet blir varmt vil lufttrykket øke. Det skal derfor ikke fylles luft forbi den grønne fargen.

På sommeren er det viktig å følge med på manometeret da sol og varme vil føre til at luftrykket øker, hvis lufttrykket ikke reguleres vil boblebadet bli deformert.

Boblebadet som har blitt deformert vil ikke bli dekket av garantien.

Finnes det en video som viser hvordan man setter opp badet?

Ja, det følger med en cd i pakken som badet kommer i.

Vi har også en Youtube kanal hvor dette blir forklart og med flere andre videoer.
KLIKK HER!

Hvor ofte burde man teste vannet i badet?

Riktige verdier i vannet er ekstremt viktig og vi anbefaler at vannet i boblebadet testes flere ganger i uken, teststriper som måler verdiene i vannet finner du her: Teststrips.

Dersom pH verdien og/eller alkaliteten i vannet er for lav vil det oppstå slim o.l i vannet, dette er starten på bakterievekst. Kjemikalier som heves disse verdiene finner du her: Ph UPAlka UP

Hvor ofte skal vannet byttes?

Det varierer veldig hvor fote vannet bør byttes og det er flere faktorer som avgjør hvor lang tid det tar før vannet må byttes, i og med at alle mennesker er forskjellige og at hygiene varierer vil verdiene i vannet reagere forskjellig. Vi anbefaler derfor at vannet blir målt med teststrips flere ganger i uken, det er også lurt å ta en dusj før du skal bade.

Et annet alternativ til testsstrips er en ICO Spaguard , denne enheten kobles til mobilen og vil gi deg oppdateringer på verdier og temperaturen i vannet. Hvis pH verdien synker vil appen fortelle deg hva du skal tilsette og hvor mye for at verdien skal gå tilbake til normalt.

Selger Mspa også massasjebad?

Vi selger også massasjebad som er utviklet i Norge og produsert i Europa. Ta en titt på Spaxo.no  for å se våre massasjebad og Italienske, vedfyrte pizzaovner!

Spørsmål vedrørende Spaxo spas og/eller pizzaovner kan sendes til kundesenter@spaxo.no

Må displayet tildekkes?

Vi anbefaler å tildekke displayet/kontrollen hvis den kan bli utsatt for sol eller regn over tid. Dette kan gjøres ved å bruke et beskyttelsestrekk eller lignende.

Filterknappen blinker, hva gjør jeg?

Når filter knappen blinker betyr det at det er på tide å bytte filter eller at det er dårlig sirkulasjon i badet. Om du holder knappen inne i 3-5 sekunder vil badet gjøre en ny test og blinkingen skal gå bort.

Hvor ofte skal ozongeneratoren brukes?

For maksimalt utbytte av ozongeneratoren anbefaler vi å ha den på 15 minutter før og etter bading. Det er ikke nødvendig å la ozongeneratoren gå i mer enn 15 minutter om gangen. Ozongeneratoren skal IKKE brukes når du bader.

Kan jeg bruke klor i boblebadet?

Alle modeller som har en håndholdt kontroll kan det brukes klor i, dersom du har en modell med et grått, fastmontert display skal ikke klor benyttes. Klor på nevnt modell kan ødelegge varmeelementet og dette vil ikke bli dekket av garantien.

Hvor ofte skal filteret byttes?

Varigheten til filteret varierer veldig og ved mangel på vedlikehold og bruk av kjemikalier vil levetiden til filteret forkortes. Det er derfor viktig å bruke vannkjemikaler og teststrips , slik at du kan måle verdiene i vannet.

Gjennomsnittet bytter filter etter ca 1 måned.

Hvor høyt er spa badet?

Mspa modellene er 68-70cm høye. Du sitter med god komfort og vannet til over skuldrene. (om du er under 192cm)

Hvordan materiale er badet laget av?

Badet er hovedsakelig laget av sterk PVC materiale.

Hvorfor skrur filterfunksjonen seg automatisk på når jeg setter på heater?

Det er normalt. Heater funksjonen kan ikke skrus på uten at filterfunksjonen slår inn.

Hvor høy temperatur kan boblebadet oppnå?

Boblebadet kan stilles helt opp til 42 grader.

Gjelder garantien hvis badet er kjøpt brukt?

Garantien er kun gyldig dersom boblebadet er kjøpt på mspa.no, hvis produktet er kjøpt av en privat person gjelder ikke garantien.

Hvor finner jeg serienummeret på badet mitt?

Serienummeret finner du bak på displayet, nederst på høyre side og/eller på en av føttene til motorkassen.

Hvor fester jeg filteret til boblebadet?

På innsiden av boblebadet sitter det to grå dyser, den ene av dysene har to tagger som stikker ut på siden, der skal filteret "klikkes" på. Vi anbefaler å bytte filter etter ca 1 måned.

Hvorfor blir filteret og/eller vannet brunt?

Hvis du opplever at filteret eller vannet blir brunt skyldes det som regel jerninnholdet i vannet du bruker. Ved å bruke et Pre-filter kan du enkelt filtrere ut jern og kalk ved påfylling av vann, dette er et filter som festes på enden av hageslangen, og det kan brukes flere ganger.

Kan jeg bruke saltvann i boblebadet?

Nei, i alle Mspa boblebad skal det kun benyttes ferskvann.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg opplever problemer med boblebadet mitt?

Hvis du opplever problemer med ditt Mspa boblebad anbefaler vi å fylle ut skjemaet som legges ved under her, så vil service og reklamasjonsavdelingen hjelpe deg innen kort tid. Om du opplever at du ikke får svar på henvendelsen din etter å ha fylt ut skjemaet så kan det være at svaret vårt har havnet i søppelpost/spamfilter i innboksen din.

Kan jeg bruke vannkjemikalier som er kjøpt av andre forhandlere?

Vi anbefaler ikke å bruke vannkjemi som er kjøpt andre steder enn Mspa.no, dette er hovedsaklig fordi vi har godkjente produkter som er egnet til Mspa boblebad. Vannkjemikalier som er kjøpt av andre leverandører kan skade komponentene i boblebadet, og dette vil ikke bli dekket av garantien.

Om du har spørsmål angående vannkjemi er du hjertelig velkommen til å sende oss en epost: kundesenter@mspa.no

Hvilke kjemikalier kan blandes? Og er det noen produkter som absolutt ikke skal blandes?

Klor og bromin kan kombineres, det vil si: i et boblebad hvor bromin benyttes kan du tilsette 3stk SunWac 12 tabletter for å sjokk-klore (Dette gjelder kun i et boblebad, nevnte produkter skal IKKE blandes i en bøtte med vann)

Oxybox er også kompatibel med klor, så du bør tilsette 2-3 Sunwac 12 tabletter én gang i uken for ekstra bakteriologisk sikkerhet, eventuelt kan du istedenfor tilsette én Sunwac 12 etter hvert bad.

Klor og pH-Minus må ALDRI blandes sammen da det utvikler en livstruende klorgass. Men hvis du tilsettes pH-minus for å senke pH verdien i boblebadet og deretter venter i minimum 30 min kan du tilsette klor i spaet mens boblefunksjonen er i gang.

Utedusj

Hvorfor får jeg bare kaldt vann?

Våre utedusjer som varmes opp av solen krever direkte sollys og varm luft temperatur, derfor er det viktig at utedusjen blir eksponert for så mye sollys som mulig.

Kan utedusjen stå ute hele året?

Vi anbefaler å ta utedusjen inn om vinteren slik at dusjen er sikret mot frost, ved å gjøre dette vil du være sikker på at pakninger o.l ikke sprekker. Utedusjene er designet på en slik måte som gjør det enkelt å demontere dusjen da den kun er festet med 4stk skruer.

Hvordan festes dusjen?

Utedusjene er svært enkle å montere, det eneste du trenger er 4stk skruer og en platting e.l hvor dusjen skal plasseres. 4stk skruer for montering og en gardena kobling følger med, så det eneste du behøver å gjøre er å skru fast dusjen og koble til en hageslange.

Hva er forskjellen på de ulike modellene?

I serien “Happy” har vi to forskjellige typer - Happy Five og Happy Go. Forskjellen på disse modellene er størrelsen, Happy Five er høye dusjer og Happy Go er en lavere variant som passer perfekt for en som ønsker en litt mer diskret dusj. Det samme gjelder for Jolly og Jolly Go.

Materiale på dusjene i Happy serien er av en type plast noe som gjør at dusjen er enkel å flytte på , montere og demontere da den er lett i vekt.

I Jolly serien er dusjene laget av solid aluminium noe som gjør at disse dusjene er laget for å tåle det meste.

Hvor er det vannet lagres?

Det varierer fra dusj til dusj, men gjennomsnitlig er det plass til ca 28 liter vann i utedusjene.

Hvor er utedusjene produsert?

Alle våre utedusjer er utviklet og produsert i Italia.