Ofte stilte spørsmål

Boblebad

Kan spa-badene stå ute året rundt?

Ja, Mspa boblebad er helårs spabad og kan stå ute året rundt.

En gunstig måte du kan isolere badet slik at det holder bedre på varmen samt redusere strømbruken på å opprettholde varmen, er å plassere en 5cm tykk styrofoam plate under badet. Dette kan kjøpes i de fleste byggevarehus for noen få hundrelapper.

Hvordan tømme badet for luft?

Når du skal tømme badet for luft så må luft ventilen skrues av, flere av modellene har en kork på luft ventilen men dette er for å få luft inn til badet. Når du skal tappe badet for luft så må hele ventilen av.

Hvor lang tid tar det og varme opp badet?

Badet varmer ca. 2 grader i timen. Om du fyller badet med vann som er 10 grader, vil det ta 15 timer og få det opp til 40 grader første gangen. Deretter vil spabadet holde ønsket innstilt temperatur feks. 39 deilige varmegrader. Det er innebygget termostat og software i alle Mspa modeller som sørger for jevn og herlig badetempeeratur helt opptil 42 varmegrader.

Hvor mye strøm bruker badet?

Badet bruker ca. 150-250 kilowatt i måned, avhengig av bruk og utetemperaturen. Alle Mspa modeller er svært godt isolert. Bestiller du med oppblåsbart isolasjonslokk vil det bidra til redusert strøm forbruk.

Feilkode E0,E1,E2,E3 og E4
Når det kommer en feilkode i displayet anbefaler vi dere prøver tiltakene som står til feilkoden du har, som oftest skylder feilkoden mangel på vedlikehold eller lav temperatur. Link til de forskjellige feilkodene finner du her: https://mspa.no/kundesenter/support-feilkoder/
Hvor mange liter rommer badene?

Badene våre holder 700-1100L avhengig av hvilken modell og størrelse du har.
Fire personers badene holder 700-800L og seks personers badene holder 930-1100L.

Hvorfor stopper boblene plutselig opp?

Det er normalt. Spa-badet er designet slik at den vil skru seg etter å ha gått over en periode. Boblegeneratoren skrur seg av for å kjøle seg ned.

Hvordan underlag kan badet stå på?

Spa-badene kan plasseres på alle slags underlag som er jevne, ikke har noen skarpe kanter og tåler en vekt på ca. 1200kg.

Anbefaler dere å bruke rensemidler i vannet?

Ja vi anbefaler at man bruker rensemidler i badet, vi har mange ulike varianter for vannkjemi.
Vanlig klor må ikke brukes i badet. Klor ødelegger varmeelementet og blir ikke dekket av garantien.

Hvordan vedlikeholde spa-badet for best mulig opprettholde levetiden?

Hold skarpe gjenstander unna badet. Pass på å ha riktig PH verdi i vannet, rens og vask badet jevnlig og rens filterfestene etter hver gang du bytter vann.

Hvordan forhindrer jeg at det kommer lo og smuss i spa-badet?

Bruk topplokket hver gang badet ikke blir tatt i bruk. Dette vil hindre at det kommer uønsket smuss og rusk i badet, og at badet blir overfylt av regnvann.

Hvordan påvirker UV stråler materialene som badet er laget av?

Alle badene våre kommer med et glidelåslokk/beskyttelseslokk, som beskytter mot solstråler.

Men spa-bassenget kan få en uregelmessig form hvis trykket er for høyt på grunn av sterkt varmt solskinn. Du kan kjøpe et spa-deksel for å beskytte spa-bassenget mot UV stråler.

Hvor mye vann skal badet fylles med?

Det er to vannlinjer som er printet på innsiden av badet. Du har Minimum og Maximum grensen. Vannet skal fylles mellom disse to linjene.

OBS:
Når du fyller opp badet for første gang er det veldig viktig at du fyller over Minimum grensen og ikke går over Maximum grensen. Om dette ikke blir tatt hensyn til kan det forårsake at du får opp en feilkode i displayet.

Lager badene mye lyd?

Når badet er påslått, står i filtrering og varmemodus lager badet minimalt med lyd.
Når boblene skrus på vil du høre en lyd fra pumpen og vannet som bobler. Mspa er markedsledende leverandør, oppgraderte 2018 modeller har ett særdeles lavt støynivå under 70Db.

Hvor lang tid tar det å fylle badet med vann?

Fra 10-30 minutter tar det å fylle opp badet avhengig av hvor stor vannslange og hvor høyt vanntrykk du har. Pass på å følg nøye med når du fyller opp badet slik at du vet at alt blir satt opp ordentlig og bunnen på badet blir flat og jevn.

Hvor lang levetid har ett Mspa boblebad?

Det kommer an på forbrukerens bruk av badet, vedlikehold når det kommer til rensing av vann, dyser og vasking av badet, samt å oppbevare badet ordentlig når det ikke blir tatt i bruk. Dette vil forlenge levetiden på badet. Vi anbefaler filter abonnement som du enkelt bestiller her https://deals.mspa.no som et av de viktigste tiltakene til forlenget levetid. Våre kunder har i snitt sine Mspa 2-3 år før de gjerne kjøper en ny modell. Mspa er ett rimelig og godt alternativ til å ha spabad.

Hvor mye luft skal badet fylles opp med?

Badet skal fylles til manometeret viser gult. Om du overfyller badet kan det forårsake en lekkasje eller at det ryker i sømmen. Vær obs på når det er veldig varmt ute kan det være lurt å tappe badet for litt luft

Finnes det en video som viser hvordan man setter opp badet?

Ja, det følger med en cd i pakken som badet kommer i.

Vi har også en Youtube kanal hvor dette blir forklart og med flere andre videoer.
KLIKK HER!

Hvor ofte burde man teste vannet i badet?

Vi anbefaler at du bruker teststrips ca. en gang i uken.

Hvor ofte skal vannet byttes?

Det varierer veldig hvor ofte du trenger å bytte vannet i badet. Det kommer an på hvordan badet blir brukt, vedlikehold av vannet, kjemikal balansen i vannet og på vannkvaliteten der du bor. Om vannet blir riktig behandlet og filteret blir ofte renset og byttet kan vannet holde en hel sesong. Viktig at lokket på badet blir satt på når badet ikke blir tatt i bruk slik at vannet holder seg renere.

Er det mulig å få tak i lappesett til badet?
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Må displayet tildekkes?

Dersom displayet blir utsatt for direkte sol eller regn over tid må displayet tildekkes. Dette kan gjøres ved å bruke et beskyttelsestrekk eller en pose.

Filterknappen blinker, hva gjør jeg?

Når filter knappen blinker betyr det at det er på tide å bytte filter eller at det er dårlig sirkulasjon i badet. Om du holder knappen inne i 3-5 sekunder vil badet gjøre en ny test og blinkingen skal gå bort.

Hvor ofte skal ozongeneratoren brukes?

For maksimalt utbytte av ozongeneratoren anbefaler vi å ha den på 15 minutter før og etter bruk. Det er ikke nødvendig å la ozongeneratoren gå i mer enn 15 minutter om gangen.

Kan jeg bruke klor i badet?

Nei vi anbefaler ikke at det blir brukt klor i badet på noen som helst måte. Klor ødelegger varmeelementet i badet, og klorbruk vil ikke bli dekket av garantien din.

Hvor ofte burde jeg vaske og bytte filteret?

Dette varierer på hvor flink man er til å vedlikeholde vannet, men vi anbefaler mellom 2 til 4 uker. Vi anbefaler ett filter abonnement som du enkelt kan bestille her https://deals.mspa.no

Du sparer penger og sikrer fantastisk vannkvalitet samt gjør ett av de viktigste tiltakene for forlenget levetid av spabadet.

Hvor høyt er spa badet?

Mspa modellene er 68-70cm høye. Du sitter med god komfort og vannet til over skuldrene. (om du er under 192cm)

Hvordan materiale er badet laget av?

Badet er laget hovedsakelig laget av sterk PVC duk.

Hva burde man bruke til å rense badet før man tar det inn for sesongen eller setter det til lagring?

Du burde bruke en mild såpe og vann til å vaske badet. Det burde vaskes grundig og vær obs på at badet skal være helt tørt før man setter det inn.

Hvorfor kan det komme alger i badet?

Selve filterpumpen vil ikke forhindre at alger vil gro frem. Det du kan gjøre for å forhindre dette er å passe på at du har riktig PH verdi i vannet.

Hvorfor skrur filterfunksjonen seg automatisk på når jeg setter på heater?

Det er normalt. Heater funksjonen kan ikke skrus på uten at filterfunksjonen slår inn.

Hvordan få et bedre varmt resultat for vannet i badet?

Vi anbefaler at du har på isolasjonslokket når du varmer opp badet for å få minimalt med varmetap. Ved å isolere badet med for eksempel en styrofoam plate under vil du også forhindre varmetap.

Hva er grensen for Maximum temperatur i vannet?

Badet kan stilles helt opp til 42 grader.

Gjelder garanti og reklamasjon om badet er kjøpt «brukt»?

Garantien gjelder bare om badet er kjøpt hos av mspa.no eller av forhandlere vi har avtale med. Om badet er kjøpt av en privat person gjelder ikke garanti og reklamasjonsretten.

Hvordan kan jeg tørke badet før jeg tar det ned for sesongen?

Etter du har tømt badet for luft kan du ha på boblefunksjonen i 20-30 minutter for å tørke den nederste ringen rundt.

Hvordan kontakter jeg garanti og reklamasjonsavdelingen?
Fyll ut skjemaet du finner ved: https://mspa.no/kundesenter/reklamasjon-og-garanti/
Hvor finner jeg serienummeret på badet mitt?

Serienummeret finner du bak på displayet, nederst på høyre side og/eller på en av føttene til motorkassen.

Hvor mange grader dropper vannet i badet om badet er skrudd av om kvelden?

I følge våre tester så tar det ca. 5 timer før det har gått ned med 1-2 grader.

Hvor lenge vil mitt Mspa vare?

Et bad som blir vedlikehold på en ordentlig god måte vil vare opptil flere år.

Hvor fester jeg filteret i badet?

Filteret skal festes på det nederste vanninntaket/filterfeste i badet.

Alle DELIGHT modeller kjøpt i 2018 festes filter på øverste feste.

Finnes det en video som viser hvordan man setter opp badet?
Ja, det følger med en cd i pakken som badet kommer i. Vi har også en Youtube kanal hvor dette blir forklart og med flere andre videoer. KLIKK HER!

Utedusj

Hvorfor får jeg bare kaldt vann?

Våre utedusjer som varmes opp av solen krever direkte sollys og varm luft temperatur, derfor er det viktig at utedusjen blir eksponert for så mye sollys som mulig.

Hvorfor er det to hull i bunnen av soldusjen?

Ett hull er til vannet som går til oppsamleren og det andre er til dreneringspluggen med sikkerhetsventil

Hvorfor er ikke vannet fra soldusjer med lyse farger så varmt?

Mørke farger genererer mer varme fra solstrålingen enn lyse farger.