Hvorfor velge Mspa?

Med et mål om å lage produkter som er smartere, bedre og mer stillegående, har Mspa utviklet seg til å bli en markedsledende produsent av oppblåsbare boblebad. Vi vektlegger kvalitet i alle ledd, og fortsetter å utvikle vårt norske varemerke med høy europeisk standard – til uslåelige priser!

Hjemlevering på dør

Få boblebadet levert akkurat der du bor! 

Bestill ditt spabad på Mspa.no, og få dager senere har du det på døra! Normal leveringstid er kun to til fem arbeidsdager. Aldri har drømmen om ditt eget spabad vært kortere unna…

Uslåelig kvalitet

Mspa er markedsledende leverandør av oppblåsbare spabad. 

Vi er stolte av at ni av ti av våre kunder skryter av kvaliteten, og vil anbefale Mspa til venner og familie. (Spørreundersøkelse mars 2020).

Hygienisk

Alle Mspa boblebad leveres med integrert filter- og rensefunksjon!

I tillegg kommer våre premium-modeller med innebygd ozon-generator, som reduserer bruken av vannkjemi med hele 60%. 
De fleste av våre kunder gjør et enkelt vannbytte hver fjerde til sjette uke. 

UVC

Utvalgte 2021-modeller

De nye modellene fra Mspa kommer med et innebygget UVC-desinfiseringsmiddel som er i stand til å drepe mer enn seksti sykdomsfremkallende mikroorganismer og patogener kun ved bruk av lys.
Et lite steriliseringskammer med en UVC LED-perle sitter i den innebygde kontrollboksen, slik at hver dråpe vann i et Mspa-boblebad er under 24-timers beskyttelse. UVC LED vil ikke skade huden eller øynene dine da den er fullstendig forseglet inne i kontrollboksen. Dette reduserer behovet for vannkjemi.

Ozon dreper virus og bakterier

Utvalgte modeller

Å holde vannet i boblebadet ditt rent er vår hovedprioritet. Våre boblebad kommer med en innebygget O3 OZONE GENERATOR som effektivt dreper bakterier, Giardia, Cryptosporidium, parasitter, sopp, mugg og andre typer virus og mikrober. Den er 50 ganger mer effektiv enn klor, og effekten av virkningen er synlig 3000 ganger raskere. Slå på Ozon-generatoren før og etter du bruker boblebadet.

Anti-frys-system

2021-modeller

Hva skjer hvis temperaturen plutselig faller og ingen er hjemme? Ta det med ro, Mspaet ditt vil ta vare på seg selv! Blir vanntemperaturen lavere enn 1 grad (33.8 F), varmer vannet seg automatisk opp til 3 grader (37.4 F). Det forhindrer at vannet fryser og at sirkulasjonssystemet, pumpen og rørene blir skadet.

Smart filtrering

Når boblebadet er i stand-by-modus, slår filtreringssystemet seg automatisk på i 60 minutter hver fjerde time. Dette er for opprettholde et rent vann selv når boblebadet ikke er i bruk. For å sikre optimal vannkvalitet, har kontrollenheten en funksjon som minner deg på å rengjøre filteret, slik at du ikke glemmer å rense eller bytte det regelmessig.

Komfort

Få spa-følelsen i ditt eget hjem!

Våre boblebad holder høy kvalitet i alle ledd, helt ut til hvordan det føles å lene ryggen mot de myke kantene. Kjenn selv hvor høy komfort man faktisk kan få for et boblebad i denne prisklassen – det er egentlig kanskje utrolig.

Portabel

Boblebadet er enkel å transportere – flytt det sømløst mellom hjemmet og hytta. 
 

Alle Mspa leveres i en solid eske som beskytter spabadet godt under transport. Esken er dimensjonert slik at den enkelt passer inn i alle biler. Spabadene veier mellom 22 og 63 kilo, avhengig av modell. Selve boblebadet ligger ferdig montert i en praktisk beskyttelsesbag, som ved senere anledning kan benyttes til lagring, transport til hytte eller liknende.

Stillegående

Mspa er markedets mest moderne og stillegående oppblåsbare spabad med en ”Shhh”-teknologi som gir ett støynivå under 70dB.  

De fleste Mspa-modellene leveres med en innebygd teknisk kabinett som beskytter de tekniske komponentene mot regn, vær og vind, Isolerer mot kulde og varmetap samt reduserer støynivået til absolutt minimum.

Kundesenter og lager i Norge

Få varene raskt! Mspa.no har på åtte år bygget opp et innholdsrikt og moderne lager i Norge. 
 
Vi er den eneste leverandøren av oppblåsbare spabad som tilbyr norsk kundesenter hvor du treffer dyktige medarbeidere til nesten alle døgnets tider. Vårt slagord er «fornøyde kunder er det beste vi vet», og dette strekker vi oss langt for å oppnå. 

PTC varmeteknologi

Varmer vannet raskt, holder temperaturen stabil og sparer energi.
 
Mspa har integrert PTC (Positive Temperature Coefficient) teknologi i alle våre spabad. Denne nyvinningen gir deg en varm og komfortabel spa-opplevelse og sørger for rask oppvarming av vannet. Dette gir stabil vanntemperatur samtidig som den er energibesparende og har lenger levetid.

Brukervennlig

Enkel og intuitiv å betjene.

Mspas kontrollpanel har blitt oppgradert med de nydesignede håndholdte kontrollene, som lagres i en lomme på utsiden av spabadet. Her får du med bruk av én hånd rask og enkel tilgang til alle funksjoner – uten behoved for å installere et eksternt kontrollpanel. Vi har minimert oppstartsprosessen slik at du kan komme i gang med å nyte spabadet så fort som mulig.

Tilpasset nordisk klima

Tåler all slags vær – et helårs boblebad!
 
Våre Mspa concept, premium og Elite modeller er oppblåsbare spabad som kan stå ute hele året! 51% av våre kunder nyter sine Mspa boblebad ikke bare på sommeren, men også resten av året! Ikke mye slår følelsen av å sitte i +40 varmegrader og se opp på en stjernehimmel – midt i desember…

Blåser seg selv opp

Alle Mspa boblebad leveres ferdig montert med en enkel plug & play-kontakt. 

Alt du trenger er en 16 ampers utendørs stikkontakt, så vil spabadet blåse seg selv opp på  kun fem til ti minutter!
Fyll deretter spabadet med hageslangen med alt fra 800-1000 liter vann avhengig av modell. Første gangs oppvarming til 40 varmegrader tar cirka 16-18 timer. En innebygget termostat vil sørge for at spabadet holder ønsket temperatur så lenge du måtte ønske. 

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.