NORGES MEST SOLGTE BOBLEBAD - 165,427 SOLGTE!
Dette hadde du aldri trodd at du kunne bruke boblebadet til
Boblebad er bare for de som vil slappe av i varme bobler tenker du kanskje? Vel, ikke bare sier vi da!
Kreativitet når du langt med, og boblebadet kan vise seg å være en mye bedre investering enn du trodde da du først kjøpte det. Bare sjekk ut alle tingene du kan bruke massasjebadet til annet enn kun massasje.
Hjemmefødsel
Gravid og venter barn i nærmeste fremtid? Gratulerer så mye! Nå kommer tiden hvor du må velge hvordan du skal ønske babyen velkommen til verden. Mange synes hjemmefødsel er mer komfortabelt enn en sykehusfødsel, og flere rapporterer at vannfødsler er mer skånsomme og mindre smertefulle enn tradisjonelle fødsler på land. Det er ofte vanskelig å kombinere både hjemmefødsel med vannfødsel, badekar er jo som regel ikke store nok. Eier du derimot boblebad blir det en smal sak.
Det er visse forhåndsregler du absolutt må ta dersom du vurderer en vannfødsel i boblebad. For det første må du passe på at boblebadet er helt rent. Rengjør særlig dysene ekstra godt. Unngå klor eller andre stoffer i vannet. Dersom du har rengjort med sterke midler må bassenget skylles svært godt. Vannet skal i grunn være så rent at du kan drikke det.
Ikke fyll bassenget før du skal føde. Varmt vann som blir liggende i dagevis kan lettere bli utsatt for bakterier. Ikke skru på massasjefunksjonen, vannet skal være stille og behagelig å ligge i uten bobler. Pass på temperaturen. Dersom vannet er for varmt vil du føle deg trøtt, overopphetet og du kan bli dehydrert. Er vannet for kaldt vil kroppen måtte jobbe med å holde deg varm, noe som kan føre til frysinger og stive muskler og ledd. Den ideelle temperaturen for vannfødsler ligger mellom 35 og 38 grader, dette kommer an på dine preferanser.
Rådfør deg alltid med lege og jordmor dersom du vurderer en hjemmefødsel i vann.
Kommer du frem til at du gjerne vil føde hjemme, men ikke ønsker å ta imot barnet i vannet, så kan boblebadet fungere fint i perioden frem til du skal begynne å dytte. Varme vil for mange virke svært smertelindrende, og kan være et godt tiltak dersom du ikke ønsker å ta mye smertestillende preparater.
Babysvømming
For barn mellom 0-2 år er babysvømming en flott aktivitet hvor kontakten mellom baby og foreldre knyttes sterkere. Ved å ta med ungen på babysvømming vil trivsel og trygghet i vann tidlig formes, og det har vist seg at babyer som har deltatt på babysvømming kan redde seg selv dersom de faller i vannet. Et MSpa-boblebad kan fungere ypperlig for babysvømming.
Vanntemperaturen for babyer bør ligge mellom 32 og 34 grader, men i tilvenningsprosessen bør den være oppe i 36-37 grader. Dersom dere prøver dere på dette ute bør lufttemperaturen være høy slik at den våte babyhuden ikke eksponeres for kjølig luft. Når du eller dere går i boblebadet sammen med ungen er det viktig at dere har vasket dere godt.
Hold babyen slik at hodet er godt støttet, men ikke begrens bevegelser for mye. La også barnet bli vandt med litt vann i fjeset. Den beste metoden her er å helle litt vann forsiktig i nakken på babyen og la det treffe sidene av ansiktet først. Deretter kan man sakte men sikkert tilvenne barnet til mer vann. Dra gjerne noen turer på organisert babysvømming slik at dere blir trygge på hva dere selv gjør, og hold treningen vedlike hjemme.
Kaldkulp
I stedet for å fylle boblebadet med varmt vann kan du prøve å gå i stikk motsatt retning. Hva med en forfriskende kaldkulp i hagen som du kan hoppe i etter en lang dag i sola? Eller et deilig kuldesjokk som får blodsirkulasjonen ordentlig i gang? Benytt deg gjerne av et kjølig bad rett etter en treningsøkt for bedre restitusjon og reduksjon av hevelse og betennelser.
Bruk en temperatur på rundt 15-16 grader dersom du vil teste ut en kaldkulp. Dusj av deg svette og skitt, gjerne i en utedusj så du slipper å dryppe gjennom hele huset, og tre sakte ned i det kalde vannet. Føttene først, da de er lengst unna hjertet. Gjør det i et tempo som er behagelig for deg, før hele hodet får seg en dukk.
Kaldt vann kan virke oppkvikkende, styrke immunforsvaret, gjøre huden fastere og mer elastisk, øke blodsirkulasjonen og bidra til sunt og glansfullt hår. Hva med en liten dukkert før jobb? Det vil garantert føre til et våkent sinn resten av dagen.
Terapi for hunden
Har hunden behov for svømmetrening, men så bor dere litt for langt unna hundebasseng eller hav og sjø? Dersom bissevoven din ikke er alt for stor kan dere trene muskler og ledd i boblebadet sammen. Ikke benytt deg av massasjefunksjonen, skru ned temperaturen på vannet (hunder trives best i kaldere vann en du selv ville likt) og ikke benytt deg overdrevent av vannkjemi. Hvis bassenget skal benyttes av hunden kan man eventuelt droppe vannkjemi, og heller bytte vann.
Vannterapi er supert for hunder uansett hvilken form de er i. Utholdenhet, muskler og ledd kan trenes i vannet uten stor påkjenning. Bestemmer du deg for å teste ut vanntrening for hunden bør den være over ett år gammel. Rådfør deg alltid med veterinæren dersom du vil teste ut en ny treningsform eller terapi for din hund. Rengjør også godt etter at den har fått treningsøkten, slik at familien slipper å koke i hundehårsuppe i etterkant.
Det finnes masse annet man også kan bruke boblebadet sitt til. Slipp kreativiteten fri!