En guide til å velge riktig boblebad fra Mspa

Har du endelig bestemt deg for å gå til innkjøp av boblebad? Slik velger du rett modell!

Er det på tide med en ny investering til sommeren? Et oppblåsbart boblebad kan være produktet som gjør denne sommeren bedre enn noen før. Når høsten banker på døren kan du velge om du ønsker å la det stå, eller tømme det, la luften sige ut, og pakke det pent bort til neste år.

Mspa har mange ulike boblebad å velge i, og dersom du synes valgene blir overveldende kan kanskje følgende tips være til hjelp.

Størrelsen er viktig

Hvor mange mennesker det skal være plass til i boblebadet er én ting, men det er også viktig å se an hvor stor plass du faktisk har til boblebadet ditt. De fleste vil nok være enige om at komfort er viktig, og at hvis du har plass kan et stort boblebad være himmelsk. Likevel er det bedre med et lite spabad som du faktisk kan bruke, enn et stort som ikke passer inn noe sted.

Dersom plass er ubegrenset bør du se for deg hvor mange som kommer til å bruke boblebadet regelmessig. Mspa har bad som passer til alt fra to til seks personer. Er plass derimot litt vanskeligere bør du måle opp ulike steder du kunne tenke deg å ha boblebadet. Alle modellene til Mspa har mål oppgitt på nettsiden. Finn det perfekte området, mål opp både bredde, lengde og høyde, og finn boblebadet som passer dine behov.

Ønskede funksjoner

Når du har målt opp plassen din kan det være du møter noen begrensninger. Dersom du fremdeles står ovenfor visse valg kan det være en idé å se videre på ulike funksjoner til de forskjellige boblebadene. Er du på jakt etter et bad med ekstra god massasje kan dette spesifiseres når valget skal tas. Noen av boblebadene er spesielt tilpasset terrassen, mens andre står best i hagen.

Klikk deg rundt på Mspa sin nettside og oppdag alle mulighetene til karene. Lag deg en liste over ønsket kapasitet, og kryss ut de som ikke møter punktene dine.

En rask modelloversikt

Når du skal ta valget over hvilket Mspa som best passer dine behov kan det være en idé å se nærmere på de ulike modellene til Mspa.

Silver Cloud Delight

Silver Cloud Delight har blitt kraftig oppgradert i 2018 etter at den har vært bestselgende åtte år i Norge. Delikate linjer og et moderne elegant design gjør at denne modellen glir rett inni ethvert utemiljø, være seg hage, gård eller terrasse.

Camaro og Castello

Disse er familiefavorittene hos Mspa. De er romslige og robuste, det perfekte tillegget til hagen eller terrassen i sommer. Med et familieboblebad får barna lekt seg i det brusende vannet, og etter leggetid får foreldre en god dose sjelero og en etterlengtet massasje etter dagens mas og kjas.

Birkin

Dersom du ønsker et liv på nivå med Norges toppbloggere kan du teste ut boblebadet Caroline Berg Eriksen har i sin hage. Birkin er i likhet med Camaro og Castello familiefavoritter, men kommer i en deilig champagnefarge som går svært godt til de fleste norske hagemiljø.

Soho

Ønsker du deg noes om skiller seg ut kan Soho være modellen for deg. Design-modellen er eksklusiv, lekker og moderne, med en kvadratisk form i stedet for den tradisjonelle runde formen til andre boblebad. Denne modellen vil uten tvil gi et funky preg på hagen i sommer.

Luxury Exotic

Luxury Exotic-modellene kommer i to størrelser og kan brukes hele året. Med krokodilleskinn-imitasjon med gulldetaljer vil boblebadet garantert skape en førsteklasses følelse hver gang det skurs på. Luxury Exotic balanserer nydelig mellom det klassiske utseendet til et boblebad, og det moderne preget som passer inn i dagens samfunn.

Våre spennende nyheter

Eventuelt kan du teste ut en av nyhetene våre. Reve, Mont Blanc, Tekapo Delight, Nest Delight, Baikal, Alpine Delight, Mono, Aurora Delight er alle nyere modeller som vi er svært stolte av. Vi ønsker alltid å forbedre våre produkter, og hvem vet, kanskje en av de nyeste vil passe deg aller best.

Bliss

Premiumboblebadet Bliss er designet for å fremheve det eksklusive MSpassima-materialet. De mange innstillingene vil være nok til å tilfredsstille alles behov. Med ekstra dybde og benplass vil denne modellen også passe ekstra godt for de av oss som er over gjennomsnittshøyde.

Klikk deg rundt på Mspa sin nettside og oppdag alle mulighetene til boblebadene. Lag deg en liste over dine ønsker og preferanser, og ring ut dine favoritter.

Ikke bare det indre som teller

Det er ikke til å legge skjul på at alle har ulik smak. Stilpreferanser er for noen svært viktig når de skal velge nytt møblement, og boblebadet vil absolutt gå under kategorien utemøbler. De er store, tar opp plass og synes svært godt. Derfor kommer boblebadene til Mspa i mange ulike varianter utseendemessig.

Sjekk ut hvilke fargetoner det er på resten av utemøblene deres og sammenlign med de ulike Mspa-modellene. Her kan du enten velge deg ut noe som står i stil til det du allerede har, eller gå for noe helt nytt dersom dere er i ferd med å friske opp hjemmet og bytte ut møbler. Det kan også være gøy å satse på noe som skiller seg skikkelig ut. Her er det bare din egen smak som setter grenser. Ta deg en prat med partneren din dersom dere er to om kjøpet og kom til enighet. Skal du kjøpe boblebad helt på egenhånd har du frie tøyler!

Er det viktig for deg at boblebadet blender godt inn med resten av rottingmøblene har også Mspa rottingrammer til boblebadene i to størrelser. Dette kan fint kamuflere karene dersom det er ønskelig.

Hvor dyp er lommeboken?

Sist men ikke minst er det viktig å tenke på pris når det kommer til innkjøp av boblebad. Sett opp et budsjett før dere begynner å se på modeller, og ha gjerne et lite slingringsmonn. Hva er drømmeprisen på et boblebad? Hva er det realistisk at du kan bruke, og hvor langt er du villig til å strekke deg?

Se så gjennom sjekklisten din for størrelse, ønskede funksjoner og utseende. Til slutt vil du sitte igjen med de perfekte modellene for deg, og når du har kommet hit kan du la prisen bestemme hvilken du skal satse på. Når drømmemodellen omsider er valgt ut er det bare å glede seg til en sommer fylt med sol, bobler og vann. Alle våre spabad har et moderat prisnivå, for å sikre at alle kan sikre seg sin favoritt.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.