6 produkter for hverdagsluksus du burde ta deg råd til

Selv om vi står opp tidlig, går på jobb, henter barn og lager middag så må vi ikke glemme å ta vare på oss selv. Alle har rett til å unne seg litt hverdagsluksus. Det behøver heller ikke å koste skjorta. Her kommer seks tips til produkter som skaper luksus i en travel hverdag.

Mange opplever at hverdagene fylles med hektiske gjøremål. Vi danner oss faste rutiner, og følger klokka slavisk i håp om rekke alt det viktige som skal gjøres. Når fredagen endelig kommer er man sliten etter en lang uke, og man har kanskje ikke overskudd eller krefter igjen. Helgen blir derfor satt av til å lade opp batteriene og før du vet ordet av det, er det plutselig mandag og på’n igjen! Vi glemmer dermed å nyte livet. Små gleder gir oss mer energi og trivsel, noe som igjen bidrar til at stressnivået senkes. Har du behov for å senke skuldrene? Les videre.

1. Duftlys

Noe alle bør ha i hjemmet sitt er duftlys. Dette er verken dyrt eller vanskelig å få tak i, og det finnes utallige varianter og dufter på markedet. Lukt er en bevisst sanseopplevelse som fanger opp stimuli, og kan derfor påvirke hvordan vi føler oss. Frisk opp tilværelsen med lukten av friske bær og blomster, eller kanskje foretrekker du noe søtt? Mulighetene er mange.

2. Hudpleie

Huden er kroppens største organ, den har som oppgave å beskytte oss mot infeksjoner. Det er derfor svært viktig å ta vare på huden og gi den litt ekstra pleie i hverdagen. En god skrubb kan brukes for å fjerne døde hudceller slik at nye kan komme frem og gi huden ny glød. De beste skrubb-produktene inneholder små korn som kjennes behagelig mot kroppen. Bruk gjerne skrubb i dusjen og smør deg inn med en mild fuktighetskrem til slutt. Garantert spa-følelse på badet hjemme!

3. Manikyr og pedikyr

Vi bruker hendene våre mye i løpet av en dag, men alle er ikke like flinke til å ta vare på neglene sine. Det er like viktig for menn som det er for kvinner å stelle neglene da dette er noe andre ofte legger merke til. Skaff et manikyrsett og stell neglene hjemme eller dra til en neglesalong og slapp av mens profesjonelle gjør jobben for deg. Kvinner ønsker kanskje å prøve ut forskjellige neglelakker. Negletrender og farger endrer seg gjerne med årstider, men finn en farge som står i stil med din hudtone eller gå for en klassisk nude. Menn kan stelle neglene, trimme og file de korte før de smører neglebånd med en fuktighetsgivende olje. Dette vil gi en ren og fin look. Et annet tips for fine og sterke negler er å sørge for at kroppen får nok B-vitaminer.

Føttene våre gjemmer vi ofte i sko og sokker, men det betyr ikke at de ikke trenger pleie. Hva med et fotbad hjemme? Kanskje din kjære kan gi deg en etterlengtet fotmassasje hvis du spør pent.

4. Parfyme

Det finnes et hav av dufter i kosmetikkbutikkene. Hvilken parfyme som lukter godt er svært individuelt. Det er også slik at samme duft kan lukte forskjellig på ulike personer. Finn din duft og velg gjerne ut en type du foretrekker på dagtid, og en annen type til spesielle anledninger. På kveldstid og fest kan du gjerne gå for en mer intens og krydret variant. Lukt gjør ikke bare noe med deg selv, men det vekker også positive følelser hos andre rundt deg. Hva er vel bedre enn å få komplimenter for at man lukter godt? Det motsatte er uansett ikke like hyggelig..

5. Boblebad

Mange forbinder boblebad med spahotell og ferie, men du kan faktisk få ditt eget boblebad hjemme. Det trenger ikke koste deg alle sparepengene og du kan velge mellom flere varianter og størrelser. Uansett om du har plass i hagen, eller på balkongen, vil boblebadet gjøre at du har noe ekstra deilig å se frem til etter en lang arbeidsdag. Skru på boblene, ta med en god bok og fyll opp rødvinsglasset på en tirsdag. Mer avslappende blir det ikke!

6. Frisør

Noen ganger har vi behov for å fornye oss litt, og da kan det lønne seg å bestille en klippetime. Visste du at frisører tilbyr hodebunnsmassasje? Dette kan du booke alene eller spørre om å få i tillegg til klipp. Massasjen gjøres enten ved vasken eller i frisør-stolen med balsam eller hårkur. Ikke bare er dette bra for blodtilførselen til hjernen, men det er også ekstremt behagelig. Sjansen er stor for at du dupper av under behandlingen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.