7 annerledes måter å feire valentinsdagen på

Det er utfordrende å finne på noe nytt for valentinsdagen hvert eneste år. Her har du nok tips til de syv neste!

Valentinsdagen er nok en importert tradisjon vi nordmenn har omfavnet med åpne armer. En kjærlighetens dag som feiers av både par, venner og familier. Det er deilig å ha noe å glede seg over i en av årets tristeste måneder, februar. Når det fremdeles er kaldt og grått ute, men jula er over og det er lenge igjen til sommeren – da varmer det hjertet med en dag tilegnet kjærligheten.

Romantikk til tross, det er vanskelig å skulle komme på nyskapende idéer til hvordan en kan feire dagen hvert eneste år. Da kan det hjelpe med noen alternative tips, som du kanskje ikke har tenkt på selv enda. Her er 7 annerledes måter å feire valentinsdagen på.

 

1. Gjenskap deres første stevnemøte

Å vandre ned minnestien sammen på valentinsdagen er umåtelig romantisk, og ofte veldig morsomt. Skap en kveld hvor dere gjør det samme som første gang dere var på date. Dersom dere besøkte en kafé eller en restaurant – book bord her igjen. Var dere på hyttetur et sted, på tur i marka eller tok dere en øl på en bar? Uansett hva dere gjorde kan dere forsøke å gjenskape deres første stevnemøte etter minne så godt det går. Det vil garantert dukke opp samtaler rundt førsteinntrykk, nervøsitet og gode minner.

 

2. Ha hjemmespa og skjem bort hverandre

Noen ganger er det godt å bare være hjemme, spesielt hvis dere skaper litt luksus selv. Har dere et boblebad vil dette være en perfekt dag å bruke det på. Fyll et par glass med noe godt å drikke, sett på stemningsmusikk og synk ned i aromatiske oljer og la boblene pleie dere. Litt nytelse er godt for forholdet – og en aften i spabad vil gjøre underverker for romantikken. Har dere ikke boblebad? Da er dette en ypperlig dag å gi det bort i gave!

 

3. Feir dagen med noen andre enn kjæresten

Valentinsdagen handler om kjærlighet – og det er ikke bare partneren din du føler dette for. Hva med å feire dagen med familien eller kanskje vennegjengen? Det kan være utrolig hyggelig å vise hvor mye man setter pris på andre som også står en nær, og dersom du og kjæresten ikke kan feire sammen er det en nydelig anledning til å invitere venner på en liten valentinskveld hjemme hos deg. La kjærligheten for alle blomstre.

 

4. Eller feir valentinsdagen med deg selv

Det er også helt lov å sette litt pris på seg selv denne valentinsdagen. Vi er nok kanskje dårligst til å vise kjærlighet overfor oss selv – så dette er en super sjanse for deg å gjøre nettopp det. Lag deg favorittmåltidet, fyll ditt eget glass med noe godt og slapp av på den måten du liker best. Kanskje ser du en film eller fem, kanskje lytter du til et vakkert album eller så bruker du dagen til å lese en god bok eller dyrke en annen hobby – kvelden er din.

 

5. Gjør dagen mer actionfylt

Selv om valentinsdagen er til for å fremme romantikken betyr ikke dette at dere er låst til fastsatte normer og regler. Det er absolutt lov å finne på noe annet enn å kun stirre hverandre dypt inn i øynene. Hva med å dra på ridetur, prøve rafting eller hoppe sammen i fallskjerm? Får dere adrenalinet til å pumpe vil dere føle dere mer levende, lykkelige og nære hverandre.

 

6. Vær turist i egen by

Ofte kan vi innse hvor dårlige vi er til å benytte oss av tilbudene som finnes i egen by. Denne valentinsdagen kan det være gøy å utforske på samme måte som turistene. Det er uten tvil noe du ikke har sett, gjort eller smakt i byen eller bygda du kommer fra. Hva med å prøve en ny sti i skogen, teste en kafé du aldri har vært på eller besøke museer og nasjonalmerker? Du trenger ikke booke flybillett til et annet land for å oppleve noe nytt og romantisk med partneren dette året.

 

 7. Lær noe nytt sammen

 «Jeg skulle ønske jeg kunne spille piano» eller «jeg skulle ønske vi kunne danse swing» – høres det velkjent ut? I dagens samfunn er vi konstant travle med venner, jobb og privatliv. Mens vi løper fra avtale til avtale, eller faller om på sofaen og ser timevis med fjernsyn av ren utmattelse, går dagene forbi. Plutselig har nok et år gått uten at en lærte seg noe nytt. I år kan dere forsøke å lære noe sammen.

 

Å tilegne seg ny kunnskap er godt for hjernen, og holder oss skjerpet lenger. I tillegg finnes det massevis av romantiske ferdigheter en kan lære sammen. Hva med et dansekurs eller lære å lage en skikkelig god rett eller dessert sammen? For er det ikke slik at de som lærer sammen holder sammen? Om ikke annet vil dere ha testet noe utenom det vanlige, hatt det gøy og nytt valentinsdagen slik den bør nytes – sammen med noen du er glad i.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.