53,038
Trygg E-Handel er en sertifisering for e-handels firmaer. E-handels firmaer er firmaer som selger varer og tjenester gjennom en butikk på internett (Avstandshandel). E-handel foregår på samme måte som tradisjonell postordre, forskjellen er at varene vises på en hjemmeside samtidig som kjøpeavtale inngås direkte på hjemmesiden.

Det finnes i dag tusentals aktører som selger varer og tjenester på Internett i Norge og de fleste er seriøse.  For å beskytte dine personopplysninger og andre følsomme opplysninger, er det da viktig at du vet hvem du gir disse opplysningene til. Du vil kanskje også føle trygghet på at firmaet kommer til og levere varene innen avtalt tid og at du skal kunne få hjelp etter at kjøpet er gjort hvis noe skulle være feil.

Mer informasjon om e-handel finner du på Trygg E-Handel’s offisielle hjemmeside: http://www.tryggehandel.no/

Trygghet for forbrukeren

Trygg E-Handel’s sertifisering sitt mål, er å hjelpe deg som forbruker å velge riktig e-handelsfirma når du handler så du kan føle deg trygg og sikker også etter at du har trykt på “kjøp”. Trygg E-Handel’s målsetting er at det skal kjennes like trygt og sikkert og handle på Internett som i en vanllig butikk.

Når du handler fra ett firma som har sertifisering Trygg E-Handel, så innebærer det at firmaet gjennom en avtale må forholde seg til endel krav. Kun stabile og seriøse e-handels firmaer har retten til å bruke certifiseringen Trygg E-Handel.

Trygg E-Handel’s krav er utformet for at du som forbruker skal kjenne til og ta vare på dine rettigheter når du handler via internett. Blant annet stilles det krav på at firmaet skal være tydelig med sin identitet, ha sikre rutiner for håndtering av personalopplysninger, bruke sikre betalingsløsninger og ha en stabil økonomi.

Her finner du en fullstendig beskrivelse av Trygg E-Handel’s krav.